Tarja Kauppinen író blogja

Bemutatkozás

2020. június 08. 15:27 - Tarja Kauppinen


vitovszki_foto_01.jpg

Fotó: Vitovszki-Fáklya Renáta / Élmény Fotóműhely

 

Tarja Kauppinen/Koppány Tímea vagyok, író, 2017 óta a magyar irodalmi élet aktív tagja. Karrierem pályázati sikerek folytán elért novellamegjelenésekkel kezdőtött, melyek közül a 100 szóban Budapest 2017-2020-as köteteire vagyok a legbüszkébb. Ebbe a 100 darab rövidprózát tartalmazó kiadványba négy egymást követő évben is bekerültem, több ezer pályázó közül. Első regényem, A nép igazsága 2020-ban jelent meg, a Twister Media kiadónál elnyert Bekezdés-díj folytán, ezt követte 2022-ben A rendszer ellensége, a szépirodalmi profilú Napkút Kiadónál. Elismeréseim között tudhatok a szakmai zsűri által kiosztásra kerülő Bekezdés-díjon kívül egy nagyszerű kritikát a Népszava irodalmi mellékletében, közönségdíjaim sorát pedig a 2022-ben és '23-ban elnyert Dugonics-díj és az ugyanitt 2021-ben elért második helyezés, valamint a 2022-es és '23-as Az Év Könyve Top 10-es mezőnyébe kerülés gazdagítja. Fő profilom a grimdark fantasy, sci-fi, széppróza. Az írás mellett 2019 óta a Merítés című online irodalmi és kulturális szemle főszerkesztője, valamint a Merítés-díj gyermekirodalmi zsűrijének tagja vagyok, ahol az év legjobb gyermekkönyvének kiválasztásában veszek részt. A covid-lezárások idején hetente szerepeltem a Bekezdés Könyvklub podcastben, regényeim kaphatók az aktuális készlet erejéig a Sárkánytűz, Libri, Líra, Bookline, Alexandra könyvesboltokban és online, valamint az Írók Boltjában és a kiadóknál.

Mi az a Bekezdés-díj?
A Bekezdés-díj 2017-től 2020-ig került kiosztásra évente egy alkalommal, átlagosan évi 3 szerzőnek. Szakmai zsűrije kritikusokból, szerkesztőkből és az irodalmi élet más jeles tagjaiból állt, és a díjat a legjobb debütáló regények szerzői kapták.

Mi az a Dugonics-díj?
A Dugonics András Irodalmi Díj 2020 óta kerül kiosztásra, közönségszavazásos alapon. A díjazottak személye felől itt nem egy öttagú szakmai zsűri, hanem az olvasók döntenek. Mindig az adott évben megjelent regények jelölhetők rá, szintén szavazásos alapon.

daid_1.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjakauppinen.blog.hu/api/trackback/id/tr2215754824
süti beállítások módosítása