Tarja Kauppinen író blogja

Regények

2020. június 08. 16:06 - Tarja Kauppinen

 Ködcsempész (Delta Vision kiadó, 2023)

kodcsempesz_big.jpg

Egy vérbeli gazfickó.
Egy elátkozott tartomány.
És egy tó, melyben a legenda szerint egy istennő lakik…

Hastur Mendalla, a sötételf rablógyilkos nem akar mást, csak lelépni végre Baar-Shagŷrból, erről az áldatlan, mocsaras tájról, amely semmi jót sem tartogat a számára. A lápvidéket övező mágikus ködfal azonban útját állja, és azt beszélik, a Köd nem válogat: aki megpróbál átkelni rajta, azt könyörtelenül elemészti. A Köddel még a szerzetesek sem mernek packázni, Hasturnak azonban nincs más választása…

Ez a sodró lendületű grimdark regény Ammerúnia egyik sötét szegletébe kalauzolja az olvasót, egy kemény, zúzós és ízig-vérig férfias kalandra egy dörzsölt gonosztevővel a főszerepben. Kisistenek, ximúrok, holdkőmosók, mokány amazonok és csalafinta széplányok kísérik hősünket veszedelmes útján egy ádáz és kegyetlen világban, hol az éj minden árnya ezernyi halált rejteget.

Biztos kézzel megírt, hangulatos és letehetetlen történet a dark fantasy rajongóinak!

A kötet Ammerúnia világára írt, önállóan is olvasható grimdark fantasy regény, borítóját Pozsgay Gyula tervezte. 2023-ban Az Év Könyve díjon "Fantasy, sci-fi" kategóriában a Top 10-be jutott. A Delta Vision kiadónál kapható.

A rendszer ellensége (Napkút Kiadó, 2022)

tk_arendszerellensege_borito.jpg

Második regényem, A rendszer ellensége a 2022-es Könyvhétre jelent meg a szépirodalmi profilú Napkút Kiadónál, és szintén országos terjesztésben, hagyományos kiadásban, nyomtatott formátumban és e-bookban került forgalomba. A regény mágikus realista és abszurd stílusjegyeket viselő, önálló szépirodalmi kötet. 2022-ben és 2023-ban megnyerte a Dugonics András Irodalmi Díjat "Humor, szatíra" kategóriában, Az Év Könyve díjon pedig 2022-ben "Szépirodalom" kategóriában a Top 10-be jutott.

Fülszöveg: 

Havasfelföldön tort ül a gyarlóság, az erény szitokszónak számít. Leiden Ahnenstolzot ábrándjai a nagyvárosba csábítják, azonban az égbe nyúló bérházak közt beteljesedés helyett csak önzést és kilátástalanságot talál. Meg egy új világrendet, mely a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolását hirdeti…
Gunyoros és megrázóan valószerű kalandjai Leident, ezt a kisszerűségében nagyon is ismerős figurát a történelem útjába sodorják, s nyomában kő kövön nem marad. Fineszes főurak, vérbő perditák, zord amazonok, önkény, ármány, köpönyeg és annak forgatása kíséri végig főhősünket valóság és fikció merész, pikírt és duhaj nászán, ahol az emberi esendőség távlatait a fantasztikum eszköztára bűvöli végtelenné.
A többszörösen díjazott írónő második regénye görbe tükör, abszurd humorú szatíra, mely az emberi természet fonákságait állítja pellengérre. Szarkasztikus látlelet kiüresedett, eszméit vesztett társadalmunkról. Bravúros profizmussal megírt drogos trip, ínyenceknek."
- Benkő-Szabó Zsanett

A történet szereplői a képzelet szüleményei, kitalált személyek.
Hasonlóságuk bármilyen természetes vagy jogi személlyel csupán a véletlen műve.

dedikalok2.jpg

A nép igazsága (Twister Media, 2020)

Első regényemet, A nép igazsága című humoros regényt 2016-tól 2018 tavaszáig írtam, s neki köszönhetem epitheton ornansomat, a "Bekezdés-díjas szerző"-t. A regény a Twister kiadónál jelent meg, országos terjesztésben, hagyományos kiadásban, kizárólag nyomtatott formátumban.

A kötet fontosabb elismerései:
- Bekezdés-díj, 2018
- Dugonics András Irodalmi Díj 2021, "Humor, szatíra" kategória - 2. hely
- A legszebb magyar könyvborító - "Humor" kategória, 2020
- Margó-díj jelölés, 2021

 A regény borítóját és belső illusztrációit a Korcsmáros Pál-díjas és legjobb magyar képregény díjas Németh Gyula készítette.

Fülszöveg:

Havasfelföld a fertő és a métely világa, alantas, szentségtelen vidék. Csak a legmegátalkodottabbak maradhatnak életben itt, s Leiden nem tartozik közéjük, így hát menti az irháját. Bár ne tenné…

Hősünk a frontra kerülve egykettőre ráeszmél, hogy mindennél van rosszabb. Hogy a könyörtelen valóság gyakran felülmúlja a képzeletet is, s hogy a sors a héroszok szerepét sem mindig a legrátermettebbekre osztja…

Karcos humorú szatíra egy idegen, mégis ismerős világban, mely maró gúnnyal világít rá az emberi természet fonákságaira. Pszeudotörténelmi drogtúra lelkünk legmélyebb bugyraiba. Spirituszmámoros ámokfutás a nihilbe. Egy száraz, sötét kacaj.

Havasfelföld hantolatlan gyalázattól fertéztetett tájain barangolva szembenézhetünk a bennünk lakozó árnyakkal, s az őrült, ugyanakkor megrendítően valószerű kalandok közepette a szemükbe kacaghatunk.

Fergetegesen cinikus, letehetetlen olvasmány a történelem és a fantasy rajongóinak.

„Azt hiszem, ilyet írt volna »csernabandi«, ha nőnek születik." – Gere Ágnes, ekultura.hu

„Kiválóan alkalmazza a kalandregények módszereit. A humora pedig épp olyan gonosz, mint az egész könyv úgy, ahogy van – de vigyorogni, azt azért lehet rajta. Meg magunkon.” – Timár Krisztina, A látszat mesterei írója

„Üdítően egyedi hangulatú fantasy, ahol bőven osztják a pofonokat és a cinikus humort. Nincs menekvés, készülj az éjszakába nyúló olvasásra!” – Tudatos Olvasó blog

„Cseppet sem lányregény” – Nagy Judit Áfonya, Roboraptor

"Lebilincselő politikai krimi. Hatalmi játszma, ahol senki sem az, mint előre sejtenéd!" - Martin Kay, Eastern

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjakauppinen.blog.hu/api/trackback/id/tr1615754904
süti beállítások módosítása