Tarja Kauppinen író blogja

"Valóság és fikció merész, pikírt és duhaj násza"

2022. március 01. 11:13 - Tarja Kauppinen

Immár publikus a hír, miszerint idén május végén új regényem érkezik, mely A rendszer ellensége címet viseli. Mivel már a kiadó honlapján is megtalálható a várható megjelenések között, ebben a bejegyzésben összeszedtem róla egy pár tudnivalót, melyek hasznosak lehetnek mindazok számára, akik olvastak már tőlem, és azoknak is, akik még nem. Az előrendelési kampány a tervek szerint a megjelenés előtt pár héttel fog kezdődni, és a kötet az összes hazai könyvesbolt-hálózatban elérhető lesz, kizárólag nyomtatott formátumban.


tk_arendszerellensege_borito.jpg

A rendszer ellensége borítóját Szabó Borka tervezte

 

Fülszöveg:

Havasfelföldön tort ül a gyarlóság, az erény szitokszónak számít. Leiden Ahnenstolzot ábrándjai a nagyvárosba csábítják, azonban az égbe nyúló bérházak közt beteljesedés helyett csak önzést és kilátástalanságot talál. Meg egy új világrendet, mely a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolását hirdeti…

Gunyoros és megrázóan valószerű kalandjai Leident, ezt a kisszerűségében nagyon is ismerős figurát a történelem útjába sodorják, s nyomában kő kövön nem marad. Fineszes főurak, vérbő perditák, zord amazonok, önkény, ármány, köpönyeg és annak forgatása kíséri végig főhősünket valóság és fikció merész, pikírt és duhaj nászán, ahol az emberi esendőség távlatait a fantasztikum eszköztára bűvöli végtelenné.

A többszörösen díjazott írónő második regénye görbe tükör, abszurd humorú szatíra, mely az emberi természet fonákságait állítja pellengérre. Szarkasztikus látlelet kiüresedett, eszméit vesztett társadalmunkról. Bravúros profizmussal megírt drogos trip, ínyenceknek.

Benkő-Szabó Zsanett

 

Miről szól?

A rendszer ellensége nem abszurd társadalmi szatíra, és célja nem korunk erkölcsi válságának pellengérre állítása. A realitásról még hírből sem hallott, szereplői kitalált személyek, bárminő hasonlóság a valósághoz a véletlen műve ésatöbbi.

 

Van köze A nép igazságához?

Igen, részben. Aki olvasta A nép igazságát is, az ismeri már valamennyire a stílusomat, így ez adhat némi pluszt. A rendszer ellensége ugyanakkor nem folytatás, nem második rész, így a lehető legalkalmasabb az írásaimmal történő ismerkedésre is.

 

Kinek szól?

Azoknak az erős gyomrú felnőtteknek, akiket nem visel meg némi morbid humor. Érzékeny idealistáknak, és a bájos, könnyed, varázslatos könyvek kedvelőinek határozottan ellenjavallt.

 

Miért váltottam kiadót?

Pályakezdésem nem valósulhatott volna meg a Twister Media támogatása nélkül, akik a Bekezdés pályázat győzeteseinek egyikeként elindítottak regényírói utamon. A jövőben azonban a szépirodalom felé is tervezek elmozdulni, és ezirányú törekvéseimnek a Napkút Kiadó tágabb teret ad.

 

Ez is illusztrált lesz?

Igen, A rendszer ellensége borítójának és belső illusztrációinak elkészítésére Szabó Borkát, a Borka-firka alapítóját kértem fel, aki 1997 óta tevékenykedik grafikus- és kiadványszerkesztőként. A kötet képi világát Borka az iránymutatásaim nyomán alkotta meg, közel egy hónapig tartó, közös munkánk során majdnem 1000 üzenetet váltottunk, melyekben a szereplők arcvonásainak legapróbb részleteit is egyeztettük. Regényeim letisztult, karikaturisztikus, képregényes stílusú grafikái a szöveg szatirikus élét hivatottak tükrözni, leporolva és újragondolva azt a hagyományt, miszerint az illusztrációknak a gyermekirodalmon kívül is van létjogosultságuk.

 

Hol lehet többet megtudni róla?

A rendszer ellensége borítóleleplező kampányára 2022 januárjában került sor, és közel 20 blog vett részt benne.

Interjú Könyvmolylány oldalán:

https://konyvmolylany20.blog.hu/2022/02/12/interju_tarja_kauppinen_ironovel

Szabó Borka cikke arról, hogyan készült a borító:

https://borkaszabo.wordpress.com/2022/02/10/kiborito-4-igy-lettunk-mi-uncover-4-how-we-became/

A rendszer ellensége a Roboraptor "2022 legjobban várt könyvei" listáján:

https://roboraptor.24.hu/2022/02/06/2022-legjobban-vart-konyvei-kepregenyei-a-roboraptor-szerint/

 

Hol kapható?

A rendszer ellensége a tervek szerint 2022 május végén fog megjelenni. Ha felkeltette az érdeklődésedet, tedd kívánságlistára a Napkút Kiadónál: https://www.napkut.hu/tarja-kauppinen-a-rendszer-ellensege-1372

Szólj hozzá!
Címkék: regény

A bejegyzés trackback címe:

https://tarjakauppinen.blog.hu/api/trackback/id/tr3817766378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása